FAQs

FAQs

Frequently Asked Questions


Doordat een Marmoleum vloer in de categorie zachte vloeren valt is dit bevorderlijk voor de akoestiek. Dit zorgt ervoor dat een ruimte meteen een stuk minder hol klinkt. Daarnaast wordt een Marmoleum vloer verlijmd op egaline waardoor er geen hol contactgeluid ontstaat wanneer erover de vloer wordt gelopen. Hierdoor wordt het contactgeluid naar beneden ook flink verbeterd. 

Dankzij het materiaal waar tapijt van is gemaakt is de vloer niet alleen isolerend maar ook zeker het beste in dempen van geluid. Dit is dus ideaal voor een gehorige bovenverdieping en voor een goed contant met de buren. Daarnaast zorgt de geluidsdemping ook voor een goede akoestiek in de ruimte. Ook zorgen de grote olifantenstappen van de kinderen niet voor ergernis. Dit zorgt er ook voor dat tapijt de perfecte vloerbekleding is voor de trap. 

Een vinyl vloer is in veel gevallen een stuk goedkoper dan een PVC vloer. Dit komt omdat een stevig vinyl in veel gevallen direct op de beton- of dekvloer kan worden gelegd. Dit betekent dat de ondervloer niet hoeft worden geëgaliseerd wat bij een PVC vloer wel nodig is. Daarnaast zijn de legkosten van een vinyl vloer een stuk lager doordat het een stuk minder arbeidsintensief is omdat vinyl in rollen van 400cm breed worden geproduceerd. Door een speciale onderlaag is het dus niet nodig om te egaliseren  in veel gevallen en kan de vinyl zelfs tot 40 m² los worden gelegd. Doordat er geen lijm nodig is schilt dit in kosten en arbeid. Kortom een goed alternatief voor op een bovenverdieping en een stuk leuker voor de portemonnee. 

De prijs van tapijt hangt enorm veel af van hetgeen wat u kiest. Maar in veel gevallen is tapijt in veel gevallen een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een PVC of Marmoleum vloer. Dit komt omdat tapijt veelal rechtstreeks over de beton- of dekvloer kan worden gelegd. Daarnaast is het mogelijk om bij een ongelijke ondervloer, ondertapijt toe te passen. Hierdoor is het dus in veel gevallen niet nodig om de ondervloer te egaliseren, wat natuurlijk scheelt in de kosten. Ook is het leggen van tapijt een stuk minder intensief dan het leggen van een harde vloer, wat tijd en dus geld scheelt. Kortom een goed alternatief voor op een bovenverdieping en een stuk leuker voor de portemonnee. 

PVC vloeren staan erom bekend dat ze verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren, dessins, patronen en afmetingen.

Niks is zo vervelend als lopen op een vloer die kraakt of contactgeluid geeft. Door een PVC vloer te verlijmen wordt ervoor gezorgd dat er nauwelijks geluid wordt geproduceerd wanneer erop wordt gelopen, in tegenstelling tot een zwevende laminaat- of houtenvloer. Een ander voordeel van verlijmen is dat er geen rekening hoeft te worden gehouden met het werken van het product. Hierdoor zal het product niet kraken en kan de vloer strak worden afgewerkt tegen kozijnen en plinten. Hierdoor zijn plakplinten niet nodig en kan de vloer hoogwaardig worden afgewerkt. Daarnaast voelt een PVC vloer ook zonder vloerverwarming comfortabel aan, doordat kunststof warmer aanvoelt dan de meeste andere materialen. 

Om maar meteen met het grootste pluspunt van deze vloer te beginnen, is de duurzaamheid van de Marmoleum vloer. Zoals aangegeven is Marmoleum een echt natuurproduct en staat dan ook voor duurzaamheid. Marmoleum gemaakt van lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen waardoor het een puur natuur product is. Deze vloeren bestaan voor bijna 97% uit natuurlijk grondstoffen, wat anders is dan voorbeeld vinyl. Daarnaast is nog eens 72% van de Marmoleum hernieuwbaar wat betekent dat het grootste gedeelte van het product opnieuw is te gebruiken nadat de vloer aan het einde is van zijn levensduur.

Een vloer is om op te leven. Daarom is het belangrijk dat de vloer naast praktisch ook veilig en duurzaam is. Het is daarom een goede vraag of een PVC een gezonde en duurzame vloer is? Daarop kan volmondig ja worden gezegd! PVC vloer zijn gemaakt van kunststof en aan kunststof producten kunnen ftalaten worden toegevoegd om het product soepel te maken. Bij flexibel kunststof kun je denken aan speelgoed, een colafles of een muismat. Ftalaten (weekmakers) komen vrij uit kunststof en zijn schadelijk voor onze gezondheid. Daarom zijn alle PVC vloeren die wij verkopen geheel ftalaatvrij en dus niet schadelijk voor uw gezondheid. Daarnaast heeft een nieuw product altijd een bepaalde geur. Deze geur wordt veroorzaakt door vluchtige stoffen die vrijkomen uit het product. Deze stoffen worden ook wel emissies genoemd, waar u wellicht wel ooit van heeft gehoord. Wanneer een product een lage emissiewaarde heeft kun je spreken van emissiearm. Alle PVC vloeren waar wij mee werken hebben een A+ emissiewaarde waardoor je bent verzekerd van een gezonde en goede leefomgeving. 

Het bovenste gedeelte van een vinyl vloer is hetzelfde opgebouwd als een PVC vloer. Een vinyl vloer heeft namelijk ook een PU-toplaag wat vergelijkbaar is met een PVC vloer met daaronder een fotoprint van het dessin. Het grote verschil is dat vinyl wordt geproduceerd in rollen van 400cm breed en PVC in stroken. Hierdoor kan vinyl naadloos worden gelegd tot een breedte van 400cm. Hierdoor krijg je met bijvoorbeeld een beton vinyl een uitstraling van een gietvloer. Daarnaast bevat een goede kwaliteit vinyl een compacte akoestische backing met daarin extra wapening waardoor het in veel gevallen mogelijk is om vinyl rechtstreeks te plaatsen op een bestaande vloer. Een nadeel van vinyl ten opzichte van een PVC vloer is dat vinyl in totaliteit zachter is. Hierdoor is het indrukgevoeliger en kan er voor zorgen dat wanneer een zwaar meubelstuk lang op dezelfde plaats staan afdrukken geeft in het vinyl. Wel beschikt een vinyl in veel gevallen over dezelfde dikke 0,55mm toplaag net zoals PVC. Wat betekent dat de slijtlaag geschikt is voor zwaar gebruik.

Een Marmoleum vloer is zeer compact opgebouwd en daardoor erg sterk en slijtvast. Het is voor een Marmoleum vloer dan ook geen probleem om zware gewichten te dragen, wat bij vinyl bijvoorbeeld wel indrukken kan geven. Marmoleum is een antistatisch product, wat ervoor zorgt dat het eenvoudig stofvrij is houden. Daarnaast heeft het product een antibacteriële werking. Deze vloer is dus ideaal voor mensen met een allergie of een luchtwegprobleem. Een Marmoleum vloer heeft als toplaag een waslaag. Deze waslaag gaat slijten na een tijdje, maar dit kan hersteld worden. Een bestaande Marmoleum vloer kan worden voorzien van een nieuwe waslaag waardoor je na een aantal jaar de vloer er weer als nieuw kan laten uitzien. Hierdoor is de levensduur van een Marmoleum vloer langer, wat natuurlijk ook nog eens goed is voor het milieu. Doordat Marmoleum design heeft met geraffineerde kleurcontrasten verhult dit vuil, stof, zand en gebruikssporen op een onopvallende manier. Kortom; zorg voor goede bescherming onder meubels, een goede droogloopmat en de juiste schoonmaakmiddelen en u kunt jaren vooruit met uw Marmoleum vloer.