Marmoleum vloeren

Marmoleum vloeren

Doordat Marmoleum een natuurproduct is, neemt het product snel de warmte van de omgeving op. Hierdoor is het product dus ook uitermate geschikt voor vloerverwarming. Net zoals PVC vloeren zijn ook Marmoleum vloeren zijn uitermate geschikt op vloerverwarming en –koeling en misschien nog wel beter geschikt. Marmoleum heeft doorgaans een dichte van 2,0mm of 2,5mm. Hierdoor is een Marmoleum vloer qua warmtedoorlaatweerstand vergelijkbaar met een PVC vloer en heeft het een R-waarde van tussen de 0,012 m²/KW en de 0,014 m²/KW. Hierdoor krijgt de warmte van uw vloerverwarming extreem weinig weerstand waardoor de warmte eenvoudig zich door de vloer heen baant en zich verspreid in de ruimte. Waar u een warmtepomp heeft wordt er vaak geadviseerd om een warmteweerstand van maximaal 0,06 m²/KW. Een PVC plak vloer zit op 0,02 m²/KW wat dus ruim onder deze maximale waarde zit. Een keramische tegel 0,05 m²/KW, een laminaatvloer met ondervloer op 0,08 m²/KW en een verlijmde parketvloer op 0,09 m²/KW. Hierdoor is Marmoleum de beste keuze voor vloerverwarming en verbruikt zo het minste energie voor een optimaal rendement. Goed voor het milieu, maar ook zeker voor de portemonnee!

Doordat een Marmoleum vloer in de categorie zachte vloeren valt is dit bevorderlijk voor de akoestiek. Dit zorgt ervoor dat een ruimte meteen een stuk minder hol klinkt. Daarnaast wordt een Marmoleum vloer verlijmd op egaline waardoor er geen hol contactgeluid ontstaat wanneer erover de vloer wordt gelopen. Hierdoor wordt het contactgeluid naar beneden ook flink verbeterd. 

Een Marmoleum vloer is zeer compact opgebouwd en daardoor erg sterk en slijtvast. Het is voor een Marmoleum vloer dan ook geen probleem om zware gewichten te dragen, wat bij vinyl bijvoorbeeld wel indrukken kan geven. Marmoleum is een antistatisch product, wat ervoor zorgt dat het eenvoudig stofvrij is houden. Daarnaast heeft het product een antibacteriële werking. Deze vloer is dus ideaal voor mensen met een allergie of een luchtwegprobleem. Een Marmoleum vloer heeft als toplaag een waslaag. Deze waslaag gaat slijten na een tijdje, maar dit kan hersteld worden. Een bestaande Marmoleum vloer kan worden voorzien van een nieuwe waslaag waardoor je na een aantal jaar de vloer er weer als nieuw kan laten uitzien. Hierdoor is de levensduur van een Marmoleum vloer langer, wat natuurlijk ook nog eens goed is voor het milieu. Doordat Marmoleum design heeft met geraffineerde kleurcontrasten verhult dit vuil, stof, zand en gebruikssporen op een onopvallende manier. Kortom; zorg voor goede bescherming onder meubels, een goede droogloopmat en de juiste schoonmaakmiddelen en u kunt jaren vooruit met uw Marmoleum vloer.

Marmoleum is geschikt voor meerdere toepassingen. Zo is het geschikt voor zwaar commercieel gebruik zoals in scholen, ziekenhuizen of kantoren. Daarnaast is Marmoleum ook zeker geschikt voor particulier gebruik, zoals in een woning. Het product is te krijgen in vele soorten en verschillende designs. Zo zijn warme grijstinten en beigetinten Marmoleum erg populair in het hedendaagse interieurbeeld. Doordat Marmoleum banenmateriaal is, kun je met weinig naden een echte gietvloer-look creëren. Hierdoor heb je een vloer die bijna volledig gemaakt is van natuurlijke producten wat lijkt op een gietvloer. Maar daarnaast is Marmoleum ook te krijgen in tientallen verschillende kleuren, waardoor je een bepaalde stijl aan een ruimte kunt geven. Daarnaast kun je ook met Marmoleum verschillende kleuren strak tegen elkaar aan leggen waardoor je verschillende banen kunt creëren met een aantal kleuren. Marmoleum leent zich dus zeer voor creativiteit en heeft zeer groot kleurenpalet, een echte designvloer. Kortom de keuze is reuze en hieronder staan wat voorbeelden!

Om maar meteen met het grootste pluspunt van deze vloer te beginnen, is de duurzaamheid van de Marmoleum vloer. Zoals aangegeven is Marmoleum een echt natuurproduct en staat dan ook voor duurzaamheid. Marmoleum gemaakt van lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen waardoor het een puur natuur product is. Deze vloeren bestaan voor bijna 97% uit natuurlijk grondstoffen, wat anders is dan voorbeeld vinyl. Daarnaast is nog eens 72% van de Marmoleum hernieuwbaar wat betekent dat het grootste gedeelte van het product opnieuw is te gebruiken nadat de vloer aan het einde is van zijn levensduur.