PVC vloeren

PVC vloeren

dé specialist in het leggen van PVC-vloeren

PVC vloeren van Konings Vloeren

Divider Image

Wenst u PVC-vloeren te kopen en deze ook door een specialist te laten leggen? Dan heeft u nu met Konings Vloeren een echte expert in dit vakgebied gevonden.

Door onze jarenlange ervaring in het leggen van kwaliteitsvloeren hebben wij al vele particuliere en zakelijke klanten tevreden mogen stellen. Een persoonlijke benadering – met zo veel mogelijk baste aanspreekpunten – en uitstekende service, dat is waar wij nog meer om geroemd worden. Een offerte kunnen wij veelal binnen 24 uur aan u overhandigen en dit geheel vrijblijvend uiteraard! Wenst u een nieuwe PVC-vloer te laten leggen in uw woning of pand? Neem dan gerust contact op met Konings Vloeren!

20220715_Koningsvloerenwebsite_018-min

KONINGS VLOEREN

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?
PVC vloeren zijn niet meer weg te denken uit de huidige interieur en zijn zeer populair.

Doordat de PVC vloeren vrijwel meer zijn te onderscheiden van een parketvloer of een keramische tegel is de populariteit enorm gestegen. Daarnaast heeft een PVC vloer een hoop voordelen ten opzichte van andere vloeren. Dit is begonnen met de opkomst van vloerverwarming en warmtepompen in huizen. Doordat PVC vloeren vloerverwarming bestendig zijn en extreem goed warmte doorlatend. Tegelijkertijd zijn de mogelijkheden, dessins afmetingen en combinaties met PVC vloeren oneindig en vaak goedkoper dan een parketvloer of tegelvloer. Hierlangs zetten we een aantal voordelen van een PVC vloer op een rijtje. Heeft u nog vragen of wilt u inspiratie opdoen, kom gerust langs in onze showroom!

Niks is zo vervelend als lopen op een vloer die kraakt of contactgeluid geeft. Door een PVC vloer te verlijmen wordt ervoor gezorgd dat er nauwelijks geluid wordt geproduceerd wanneer erop wordt gelopen, in tegenstelling tot een zwevende laminaat- of houtenvloer. Een ander voordeel van verlijmen is dat er geen rekening hoeft te worden gehouden met het werken van het product. Hierdoor zal het product niet kraken en kan de vloer strak worden afgewerkt tegen kozijnen en plinten. Hierdoor zijn plakplinten niet nodig en kan de vloer hoogwaardig worden afgewerkt. Daarnaast voelt een PVC vloer ook zonder vloerverwarming comfortabel aan, doordat kunststof warmer aanvoelt dan de meeste andere materialen. 

Een PVC vloer is zeer eenvoudig te onderhouden. Zo hoeft een PVC vloer alleen maar te worden gestofzuigd en wanneer de vloer vuil is te worden gedweild met PVC reiniger. Het is dus niet nodig om een PVC vloer eens in de zoveel tijd opnieuw te lakken of te voeden met onderhoudsmiddelen. Daarnaast dringt vuil niet door in een PVC strook door de PU-toplaag en is het eenvoudig af te doen met een vaatdoek. Mocht het nou toch gebeuren dat er een PVC strook beschadigd dan is het eenvoudig om stroken te vervangen. Hiervoor laten wij altijd een aantal reservestroken achter die we hiervoor kunnen gebruiken. Kortom; zorg voor goede bescherming onder meubels, een goede droogloopmat en de juiste schoonmaakmiddelen en u kunt tientallen jaren vooruit met uw PVC vloer.

Een vloer is om op te leven. Daarom is het belangrijk dat de vloer naast praktisch ook veilig en duurzaam is. Het is daarom een goede vraag of een PVC een gezonde en duurzame vloer is? Daarop kan volmondig ja worden gezegd! PVC vloer zijn gemaakt van kunststof en aan kunststof producten kunnen ftalaten worden toegevoegd om het product soepel te maken. Bij flexibel kunststof kun je denken aan speelgoed, een colafles of een muismat. Ftalaten (weekmakers) komen vrij uit kunststof en zijn schadelijk voor onze gezondheid. Daarom zijn alle PVC vloeren die wij verkopen geheel ftalaatvrij en dus niet schadelijk voor uw gezondheid. Daarnaast heeft een nieuw product altijd een bepaalde geur. Deze geur wordt veroorzaakt door vluchtige stoffen die vrijkomen uit het product. Deze stoffen worden ook wel emissies genoemd, waar u wellicht wel ooit van heeft gehoord. Wanneer een product een lage emissiewaarde heeft kun je spreken van emissiearm. Alle PVC vloeren waar wij mee werken hebben een A+ emissiewaarde waardoor je bent verzekerd van een gezonde en goede leefomgeving. 

Een PVC vloer bestaat in de basis uit kunststof. Doordat de vloer is opgebouwd uit meerdere lagen en zijn afgewerkt met een PU-laag maakt dit PVC echt een kwaliteitsvloer. Deze toplaag is enorm slijtvast en maakt de vloer vochtbestendig. Doordat PVC niet vervormd door vocht is een PVC vloer geschikt voor iedere ruimte in het huis, want bijvoorbeeld houten vloeren of laminaatvloeren het laten afmeten met vocht. Geen zorgen dat er wordt geknoeid in de keuken of dat de kinderen drinken laten vallen, PVC kan hier tegen. PVC vloeren worden ook in grote hoeveelheden toegepast in scholen, ziekenhuizen of andere openbare ruimtes die intensief worden gebruikt. Kortom een vloer waar u jaren van kunt genieten!

Zoals al eerder aangeven zijn de mogelijkheden met een PVC vloer oneindig. Door het grote assortiment A-merken waar wij mee werken, is er voor ieder wat wils. PVC vloeren zijn in veel varianten te verkrijgen. Dit gaat van houtlook tot aan betonlook, van rechte stroken tot aan visgraat en van tegels tot aan Hongaarse punt of zelfs Weense punt. Daarnaast is het ook mogelijk om ook verschillende soorten PVC langs elkaar te leggen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een betonlook PVC in de keuken en een visgraat PVC in de woonkamer. Gegarandeerd dat we samen met u iets kunnen vinden wat in uw wensen past. Daarnaast is een PVC vloer ideaal te gebruiken voor het renoveren van uw vloer. Ligt er bijvoorbeeld een keramische tegel in uw (nieuwe) huis, dan kan hier gewoon overheen worden geëgaliseerd en een PVC vloer er worden opgeplakt. Geen onnodige risico’s om de vloerverwarming te beschadigen en onnodig sloopwerk. Voor meer inspiratie laten we verder op deze pagina zien wat de mogelijkheden met PVC zijn.

PVC vloeren zijn uitermate geschikt op vloerverwarming en –koeling. Doordat een PVC strook compact is opgebouwd is de totale dikte van de strook maar 2,5mm. Hierdoor krijgt de warmte van uw vloerverwarming extreem weinig weerstand waardoor de warmte eenvoudig zich door de vloer heen baant en zich verspreid in de ruimte. Waar u een warmtepomp heeft wordt er vaak geadviseerd om een warmteweerstand van maximaal 0,06 m²/KW. Een PVC plak vloer zit op 0,02 m²/KW wat dus ruim onder deze maximale waarde zit. Een keramische tegel 0,05 m²/KW, een laminaatvloer met ondervloer op 0,08 m²/KW en een verlijmde parketvloer op 0,09 m²/KW. Hierdoor is PVC onder de vloeren de beste keuze voor vloerverwarming en verbruikt zo het minste energie voor een optimaal rendement. Goed voor het milieu, maar ook zeker voor de portemonnee!

Mogelijkheden en soorten PVC vloeren

Divider Image

De eindeloze mogelijkheden van PVC vloeren

Hierboven hebben we uitgelegd waarom technisch gezien een PVC vloer een ideale keuze is om te kiezen. Maar laten we eerlijk zijn, het is veel leuker om te kijken welke keuzes en mogelijkheden er allemaal zijn. PVC vloeren zijn dan ook geschikt voor alle ruimtes in huis, waaronder de woonkamer, de keuken, de slaapkamer maar ook in de badkamer of toilet. Ook in bedrijfspanden of kantoorruimtes doet een PVC vloer het goed! Zeker als u uw PVC vloer laat leggen door Konings Vloeren. Wij werken samen met trendy hoogstaande merken, waardoor er altijd een vloer tussen zit waar u naar zoekt. Hieronder staan de drie meest gekozen soorten PVC vloeren namelijk visgraat PVC, stroken PVC en betonlook PVC. Van alle drie deze soorten hebben we onze bestsellers op een rijtje gezet. Deze kunt u vinden door te klikken op een van de drie onderstaande soorten.